Brodska policija otkrila počinitelja teških krađa

Slika /PU_BP/Krađe,razno2019/20200806_101259.jpg

19-godišnjak počinio čitav niz teških krađa na području Slavonskog Broda

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, dovršili su  kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom, na okolnosti počinjenja tri kaznena djela teške krađe i tri kaznena djela krađe. Istraživanjem su utvrdili da je u vremenskom razdoblju od 25. srpnja do 27. srpnja, zajedno sa 17-godišnjim maloljetnikom, u Slavonskom Brodu iz objekta na kojemu se izvode građevinski radovi, nasilno otvorili samoposlužni aparat za kavu iz kojeg su otuđili kovani novac, a potom su oštetili kameru za videonadzor, oštetivši pravne osobe za iznos od nekoliko tisuća kuna. Također, dvojac je u srijedu (5. kolovoza), oko 19 sati također iz jednog objekta na kojemu se izvode građevinski radovi, otuđio oko 100 m električnog kabla, vrijednosti više tisuća kuna.
Nadalje je utvrđeno da je 19-godišnjak, tijekom srpnja ove godine, nasilno otvorio prozor jednog ugostiteljskog objekta, a potom je iz prostorija otuđio više komada bakrenih cijevi kao i jedan televizor, pričinivši vlasniku materijalnu štetu od nekoliko tisuća kuna.
Isto tako, tijekom ožujka i travnja je iz dva objekta na kojima se izvode građevinski radovi, otuđio oko 1.000 m kabla razne duljine i kvadrature, vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna, a 23. srpnja je iz pomoćne zgrade obiteljske kuće u Slavonskom Brodu, otuđio brusilicu, bušilicu i školsku torbu vlasništvo 25-godišnjakinje, oštetivši ju za iznos od više stotina kuna.
Policijski službenici protiv počinitelja podnose Izvješće Općinskom državnom odvjetništvu za mladež kao dopunu kaznenih prijava.
Foto: PU brodsko-posavska

Stranica