Blue carpet - međunarodni festival

Slika PU_BP/Policija rotac.jpg

Međunarodni festival preventivno-edukativnih filmova o sigurnosti Prvi međunarodni festival preventivno-edukacijskih filmova o sigurnosti, Blue Carpet, održava se u Kinu „Europa“ u Zagrebu od ponedjeljka, 22. do petka, 25. svibnja 2017.g.  

Foto: PU brodsko-posavska

Međunarodni festival preventivno-edukativnih filmova o sigurnosti

 Prvi međunarodni festival preventivno-edukacijskih filmova o sigurnosti, Blue Carpet, održava se u Kinu „Europa“ u Zagrebu od ponedjeljka, 22. do petka, 25. svibnja 2017.g.

 Ideja i želja festivala je edukacija i informiranje djece i mladih o prihvatljivim oblicima društvenog ponašanja i mjerama samozaštitnog ponašanja kroz suvremene metode u prevenciji kriminaliteta uz korištenje multimedijalnih sadržaja te zajedničkim angažmanom stručnjaka iz policije te drugih nadležnih državnih tijela i institucija. Tu je vrlo značajan i angažman javnih ustanova, znanstvene i umjetničke zajednice, odgojno-obrazovnih ustanova, organizacija civilnog društva i istaknutih pojedinaca.

 Teme koje će, kroz četiri dana prikazivanja njemačkih i hrvatskih filmova, Blue Carpet obrađivati su ekstremno nasilje i radikalizam, nasilje u obitelji, međuvršnjačko nasilje i nasilje na sportskim natjecanjima, maloljetnička delikvencija, opasnosti koje prijete djeci i mladima on-line, huliganizam, zaštita osobnih podataka, trgovanje ljudima, sklapanje prisilnih i/ili ranih brakova djevojčica u romskim zajednicama te problematika nasilja općenito.

 Popratni sadržaji u Kinu Europa uključuju interaktivne radionice i debate s ekspertima iz različitih područja, prezentacije rezultata najnovijih istraživanja na teme iz područja sigurnosti i prevencije kriminaliteta te tematska izložba umjetničkih radova s motivima policije.

 Nositelji Blue Carpet festivala su Ravnateljstvo policije Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Ministarstvo unutarnjih poslova njemačke Savezne pokrajine Baden - Württemberg uz podršku Ureda časnika za vezu njemačke Savezne policije Veleposlanstva SR Njemačke u Zagrebu.



Stranica