Blagdan Uskrsa

Slika PU_BP/Zgrada PU-Gupčeva.jpg

Foto: PU brodsko-posavska

Tijekom blagdana Uskrsa očekuje se povećana frekvencija vozila na autocesti, državnim cestama, odnosno ostalim prometnicama u Slavonskom Brodu, Novoj Gradiški i okolnim mjestima, graničnim prijelazima, no i okupljanja većeg broja građana zbog vjerskih obreda i tradicionalnih manifestacija. Policija će pojačano preventivno postupati na prostorima i objektima okupljanja većeg broja građana, na gradskim trgovima, trgovačkim centrima, ugostiteljskim objektima, autobusnim i željezničkim kolodvorima, sredstvima javnog prijevoza i dr. u cilju sprječavanja činjenja prekršaja i kaznenih djela.

Prometni policajci će maksimalno osiguravati protočnost i sigurnost cestovnog prometa, posebice u Slavonskom Brodu, no i u zonama graničnih prijelaza. Kako bi se promet nesmetano odvijao, fizički će se upravljati prometom u određenim dijelovima grada, ulicama ili raskrižjima. U ovim gužvama preporuka građanima je, po mogućnosti vozila koristiti što manje, te propisno parkirati, radi osiguranja normalnog odvijanja prometa. Preporuka vozačima teretnih vozila je, dolaziti na granični prijelaz Slavonski Brod, isključivo sjevernom veznom cestom sa zapadne strane od Slobodnice, kako bi se izbjeglo nepotrebno stvaranje kolona vozila.

Molimo građane za suradnju, strpljivost, povećan oprez, toleranciju, pridržavanje prometnoj signalizaciji, te uputama i znakovima koje će davati ovlaštene osobe.

Svim građanima SRETAN USKRS!



Stranica