Blagdan Svi Sveti - prometna regulacija u gradu

Slika PU_BP/Prometni_policajac09.jpg

Foto: Ilustracija

I ove godine povodom predstojećeg blagdana Svih svetih očekuje se povećano kretanje građana radi okupljanja na mjesnim grobljima u razdoblju od 31. listopada 2012. do 2. studenog 2012. godine. Najveći intenzitet prometa u gradu Slavonskom Brodu očekuje se oko gradskog groblja u Ulici Sv. Lovre, dana 1. studenog 2012. godine. Na ovaj način i putem medija želimo obavijestiti građane da će policija i ove godine za blagdan Svih svetih poduzeti sve iz svoje nadležnosti kako bi građani na siguran način u što većem broju mogli obići grobove svojih najbližih. Stoga molimo sve lokalne medije da o aktivnostima policije izvijeste javnost prema svojim mogućnostima. 
Dana 1. studenog 2012. godine (četvrtak) u cilju sprječavanja mogućih zastoja u prometu, promet će se odvijati prema posebnoj regulaciji, na slijedeći način:
- Naseljem A. Hebrang i Ulicom Ksavera Šandora Đalskog promet će se odvijati u jednom smjeru i to od Osječke ulice kroz Naselje do gradskog groblja, te Ulicom K. Š. Đalskog, od Štrosmajerove ulice prema Zrinskoj ulici.

- Vozači će moći parkirati svoja vozila Ulici K. Š. Đalskog s istočne strane, tj. sa desne strane uz kanal Glogovicu, a vozači koji se uključuju sa sporednih ulica u Ulicu K. Š. Đalskog, mogu to učiniti samo u smjeru Zrinske ulice, dakle skretanjem u lijevo.

- Ulica Sv. Lovre bit će zatvorena za sav promet u blizini gradskog groblja.

- Alternativni obilazni smjer za vozila koja prometuju prema Gornjoj Vrbi je Ulica Bože Milanovića, Stanka Vraza i Ferde Filipovića ili Ulicom Marijana Lanosovića preko Naselja Klis.
- Uspostavlja se poseban režim prometa za pješake u blizini gradskog groblja. Površine za kretanje pješaka u dijelovima gdje je to moguće će biti ograđene i omeđene zaštitnim ogradama, trakama ili na drugi način, te molimo sve pješake da se na navedenim mjestima pridržavaju uputa prometne policije, Prometne jedinice mladeži ili dodatne prometne signalizacije, kako bi se osigurao brži protok pješaka, ali i vozila.
Obavještavamo vozače da za promet prema MCGP, odnosno susjednoj Republici Bosni i Hercegovini ne koriste Ulicu Josipa Rimca (tzv. produžena Svačićeva prema MCGP), zbog stvaranja kolone vozila na državnoj cesti br. 53 iz smjera Zagreba. Na navedenom raskrižju promet vozilima bit će dopušten iz Ulice Josipa Rimca prema Naselju Jelas i u smjeru Zagreba, a od smjera Naselja Jelas, promet će biti dopušten u smjeru Ulica Petra Svačića (prema gradu) i u smjeru Zagreba. To znači da neće biti moguće uključivanje s ovog raskrižja prema BiH, pa preporučujemo vozačima koji putuju prema susjednoj Republici Bosni i Hercegovini da koriste Zagrebačku ulicu i Sjevernu veznu cestu pored autokuće „Auto Will“. Policijski službenici pojačat će nadzor na ovom raskrižju, te vozačima neće dozvoliti uključivanje prema graničnom prijelazu.
Osim navedenog izvješćujemo građane o pojačanom prometu u blizini Međunarodnog cestovnog graničnog prijelaza u Slavonskom Brodu (MCGP). Položaj novog MCGP-a ne omogućava direktan dolazak pješaka u neposrednu blizinu istog, već pješaci koji žele prijeći u susjednu državu moraju svoja vozila parkirati na pogodno mjesto.
U tom smislu zabranjeno je parkiranje u ulicama u blizini istog, osim vozila stanara, te na mjestima gdje od ranije postoji zabrana zaustavljanja i parkiranja (Borovska ulica, prostor ispred Doma zdravlja "Plavo polje"). Zbog svega navedenog molimo da se navedene prometne površine i ulice ne koriste za zaustavljanje i parkiranje vozila.
Za zaustavljanje i parkiranje vozila može se koristiti parkiralište koje se nalazi iza Doma zdravlja "Plavo polje", na koje se ulazi iz Borovske ulice i to između Dječjeg vrtića "Pčelica" i Osnovne škole "Hugo Badalić". S navedenog parkirališta postoji pristupna cesta za pješake kojom se može pristupiti MCGP.
Napominjemo da će službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod i Prometne jedinice mladeži fizički upravljati prometom u blizini gradskog groblja, te na ostalim važnijim raskrižjima u gradu, kako bi olakšali dolazak vozačima i ostalim sudionicima u prometu na željeno odredište.
Stoga molimo građane i vozače za strpljenje, međusobno uvažavanje svih sudionika u prometu, te poštivanje prometnih znakova postavljenih u blizini groblja, a posebice znakova i uputa koje daju policijski službenici ili pripadnici Prometne jedinice mladeži, kako bi svi događaji vezani za ove dane protekli mirno i dostojanstveno. 
 



Stranica