Biciklistički trening policije za Dan planete Zemlje

Slika PU_BP/Bic.pol.treningGl.JPG

Foto: PU brodsko-posavska

Povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje (22. travnja), a ujedno i godišnjice predstavljanja policijskih biciklističkih ophodnji medijima i javnosti, dana 23. travnja, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, organizirali su prigodnu promotivno rekreativnu vožnju biciklima. Inače, Dan planeta Zemlje u Republici Hrvatskoj obilježava se od 1990. godine, kao podsjetnik buđenja svijesti o očuvanju okoliša i utjecanju ljudskog djelovanja na prirodu.

Oko 60-tak policijskih službenika, krenulo je jučer startajući u 7.30 sati, ispred zgrade policije u Mažuranićevoj ulici, te su bicikle vozili na ruti većoj od stotinu kilometara na relaciji: Slavonski Brod – Zbjeg – Brodski Stupnik – Podvinje – Trnjanski Kuti – Klakar – Slavonski Brod – Sportsko-rekreacioni centar Poloj, gdje su stigli oko 13 sati. Policajce u ovom biciklističkom treningu nije omela niti kiša, koja ih je pratila od Trnjanskih Kuta.

U Policijskoj upravi brodsko-posavskoj, fizičke aktivnosti su uvijek dobrodošle, jer poboljšavaju kondiciju, ali i mentalno zdravlje, a osim toga cilj i svrha ove trening rute je kod policijskih službenika, podići nivo opće tjelesne i kondicijske spremnosti za obavljanje svakodnevnih složenih i zahtjevnih policijskih zadaća.  



Stranica