Automatska puška i streljivo odbačeni u šumi

Slika PU_BP/momt08.jpg

Foto: Ilustracija

Jučer oko 10 sati u privatnoj šumi u blizini mjesta Gornja Bebrina, 54-godišnjak s područja općine Klakar pronašao je odbačenu jednu automatsku pušku sa četiri okvira za streljivo i 100 komada streljiva kalibra 7,62 mm. Pronađenu pušku, okvire za streljivo i streljivo preuzeli su policijski službenici.

Podsjećamo da preventivna akcija „Manje oružja, manje tragedija“ traje i dalje!

Sve građane podsjećamo da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja - manje tragedija“ te ih upozoravamo da oružje, streljivo i druga opasna minsko-eksplozivna sredstva ne ostavljaju na za to neprimjerenim mjestima. 

Ovako odbačeni ili ostavljeni opasni predmeti mogu ugroziti osobe koje s njima dođu u dodir ili izazvati druge štetne posljedice. 

Sve građane koji posjeduju oružje ili minsko-eksplozivna sredstva pozivamo da ih što prije predaju policiji. Osobe koje dragovoljno predaju oružje i druga opasna sredstva, policija neće pokretati niti kazneni niti prekršajni postupak. 

Također, molimo građane da oružje ili eksplozivna sredstva zbog opasnosti od njihova aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja ne donose sami. Nazovite 192 ili najbližu policijsku postaju nakon čega će ih stručni i osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći sigurno preuzeti ili u vašem domu ili na nekom drugom mjestu.

Više informacije o akciji „Manje oružja - manje tragedija“ možete saznati pozivom na besplatni telefon 0800 88 92 ili na internet stranicama Ministarstva unutarnjih poslova i Policijske uprave
 



Stranica