Atraktivna predstava "Pinokio ide u pješačku školu"

  • Slika /PU_BP/Prevencija2021/Pinokio/Pinokio1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U programu je sudjelovalo tridesetak mališana, te su njihove reakcije bile izuzetno pozitivne. Djeca su sa posebnim oduševljenjem i velikom pažnjom pratila predstavu

Foto: SBplus

U Slavonskom Brodu je ove godine prvi puta održana atraktivna lutkarsko kazališna predstava „Pinokio ide u pješačku školu“ i to u sklopu programa Noći knjige, a uz pridržavanje epidemioloških mjera.

Naime, u petak u 17 sati, u organizaciji Gradske knjižnice, održan je program Noći knjige 2021. godine, koji je započeo predstavom na otvorenom.
Pinokio je „progovorio“ uz pomoć lutkarice i brodske glumice Darije Vlajnić i policijskog službenika za sigurnost cestovnog prometa Zlatka Zarožinskog.
Ovu zanimljivu predstavu policijski službenici su i ranije provodili u suradnji sa Kazališnom družinom „Ivana Brlić Mažuranić“ iz Slavonskog Broda, a namijenjena je učenicima prvih razreda osnovnih škola.

U petak je u programu sudjelovalo tridesetak mališana, te su njihove reakcije bile izuzetno pozitivne. Djeca su sa posebnim oduševljenjem i velikom pažnjom sudjelovala i pomagala Pinokiju da nauči pravilno i sigurno sudjelovati u prometu kao pješak.
 
Policijski službenik je po završetku predstave, djeci podijelio brošure Udruge Roda, koje su  namijenjene roditeljima, a u kojima se nalaze korisni savjeti i informacije o tome kako koristiti dječju sjedalicu, propisno voziti djecu u motornom vozilu, te sigurno sudjelovati u prometu.

Stranica