AMBER Alert Europe pokreće europsku kampanju za usmjeravanje roditelja tijekom nestanaka djece

Slika /PU_BP/2024/HR-check-think-report-campaign-visual-child-1920x1080 3.jpg

"Provjeri. Promisli. Prijavi." Kampanja će biti pokrenuta u 16 zemalja i na 14 jezika za Međunarodni dan nestale djece

FOTO: ilustracija

Za ovogodišnji Međunarodni dan nestale djece, AMBER Alert Europe, Europski centar za nestalu djecu, u suradnji s nacionalnim institucijama i organizacijama civilnog društva europskih zemalja, s ponosom najavljuje pokretanje svoje kampanje "Check Think Report".

Ova inicijativa, namijenjena roditeljima i skrbnicima, pruža im opsežan vodi
č korak po korak o tome što učiniti i što očekivati ​​kada im dijete nestane.

Kampanja će započeti istovremeno u 16 zemalja i na 14 jezika, a predvode je ministarstva unutarnjih poslova, nacionalne policije i vodeće neprofitne organizacije posvećene zaštiti djece u Europi.

Naziv kampanje sažima njezine temeljne savjete:
 
  • "Provjeri" kako bi potvrdio odsutnost djeteta,
  • "Promisli" kako bi se prisjetili ključnih detalja i procijenili situaciju te
  • "Prijavi" u cilju brzog prijavka nestanka djeteta.

Svake godine tisuće obitelji dožive traumu nestalog djeteta. U takvim mučnim trenucima od velike je važnosti znati koje korake poduzeti. Prepoznajući tu potrebu, AMBER Alert Europe surađivao je sa stručnjacima na području nestalih osoba na razvoju kampanje “Provjeri. Promisli. Prijavi”. Putem ove inicijative, roditelji i skrbnici će dobiti ključne informacije i smjernice, osnažujući ih da brzo i učinkovito djeluju u slučaju nestanka djeteta.

"Svake godine u Europi nestane 300.000 djece. Kampanja "Provjeri. Promisli. Prijavi."  ključna je prekretnica u našim stalnim naporima da zaštitimo djecu i podržimo obitelji u kriznim vremenima", izjavio je Frank Hoen, predsjednik i osnivač AMBER Alert Europe. "Osnažujući roditelje znanjem i resursima koji su im potrebni, cilj nam je skratiti vrijeme od prijave gubitka djeteta do pronalaska i povećati šanse za siguran i brz povratak nestale djece njihovim domovima."

Obilježavanje Međunarodnog dana nestale djece: Kampanja "Provjeri. Promisli. Prijavi."

Uoči ovogodišnjeg Međunarodnog dana nestale djece, ističemo važnost podizanja svijesti o problemu nestale djece i potrebe za njihovom zaštitom. Ovaj dan služi kao podsjetnik na potrebu pravovremenog reagiranja i suradnje cijele zajednice kako bi se djeca što prije vratila u sigurno okruženje svojih najmilijih.  

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske potiče sve građane da se uključe u podizanje svijesti o sigurnosti djece i podrže ovu važnu inicijativu. 
 
Pravovremeno reagiranje i obavještavanje policije i odgovornih institucija može značajno pridonijeti smanjenju broja nestale djece. Nestanak je važno prijaviti odmah. Ne čekajte da prođe 24 sata.

Kampanja 'Provjeri.Promisli.Prijavi.' će se provoditi u Albaniji, Austriji, Belgiji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Češkoj, Italiji, Litvi, Malti, Nizozemskoj, Sjevernoj Makedoniji, Poljskoj, Portugalu, Sloveniji, Španjolskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu.

Svaka zemlja uključena u kampanju angažirat će svoje najvažnije resurse i stručnjake kako bi osigurala da informacije dosegnu što veći broj roditelja i skrbnika.

Za više informacija o kampanji posjetite https://www.amberalert.eu/check-think-report/hr.

Za materijale kampanje posjetite: www.amberalert.eu/press.O AMBER Alert Europe

AMBER Alert Europe, Europski centar za nestalu djecu, zaklada je koja nastoji poboljšati zaštitu nestale djece i spriječiti nestanak djece osnažujući ih i podižući svijest o problemu nestale djece i njegovim uzrocima.

Povezuje stručnjake iz 45 vladinih organizacija, posebice ministarstava unutarnjih poslova i policije, te nevladine organizacije iz 28 zemalja u misiji prema nula nestale djece u Europi.

Pitanja?

Tiskovni ured AMBER Alert Europe dostupan je na:
Email: press@amberalert.eu
Telefon: +32 2 808 2159

Stranica