Alkoholizirani vozači, velika su opasnost u prometu

Nesavjesni vozači skrivili su tri prometne nesreće s materijalnom štetom

U subotu, 16. veljače, oko 0.30 sati , u blizini Velike Kopanice, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Policija je očevidom utvrdila, da je do prometne nesreće došlo jer, 38-godišnjak, upravljajući osobnim automobilom, nije prilagodio brzinu kretanja osobinama ceste uslijed čega je u jednom trenutku došlo do slijetanja automobila s kolnika na travnatu površinu, a zatim i do udara vozila u odvodni kanal.  Vozaču je alko testom utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 2 promila. Policija protiv vozača podnosi prekršajnu prijavu mjerodavnom sudu.

Vozeći pod utjecajem alkohola udrio u parkirani traktor i još jedan automobil
 
U Novoj Gradiški, 16. veljače, oko 16 sati, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Do prometne nesreće je došlo jer je 32-godišnji vozač osobnog automobila novogradiških registracijskih oznaka, u jednom trenutku kotačima vozila prešao na bankinu, udario u traktor, a u nastavku kretanja u parkirani automobil koji se od udara odbio i udario u kombi. Policija je vozaču alko testom utvrdila koncentraciju alkohola u organizmu od 1,42 promila te protiv njega podnosi prekršajni nalog mjerodavnom sudu.
 
 
Alkoholizirani vozačii - opasnost u prometu. 

Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, u subotu (16. veljače), oko 20 sati prilikom nadzora prometa zaustavili su osobni automobil, kojim je upravljao 43-godišnjak. Policajci su alko testom utvrdili da je vozač za vrijeme upravljanja automobilom imao koncentraciju alkohola u organizmu od 1,85 promila. Također, u subotu, oko 23.30 sati, u Bodegraju, policijski službenici Policijske postaje Okučani zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 54-godišnjak. Izvršenim alkotestiranjem, policajci su utvrdili da je vozač upravljao automobilom za vrijeme zabrane upravljanja te mu alko testom utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 1,72 promila. U Bukovlju, u nedjelju (17. veljače) oko 23 sata, policijski službenici su zaustavili osobni automobil zbog vožnje nepropisnom brzinom kroz naselje. Policajci su utvrdili da vozilom upravlja 24-godišnjak bez vozačke dozvole, a alko testom mu je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1,61 promil. Svi alkoholizirani vozači su odmah isključeni iz prometa, zadržani u policiji do otriježnjenja, te je policija protiv njih podnijela optužne prijedloge Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.
 
 
 

Stranica