Alkoholizirani vozač (s 2,05 promila) prouzrokovao prometnu nesreću

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/kobre8DSC_0024.jpg

Utvrđeno je da je 22-godišnjak za vrijeme upravljanja automobilom bio pod utjecajem alkohola. Alkotestom je u njegovu organizmu očitana koncentracija alkohola od 2,05 promila.

Foto: MUP

Dana  20. studenoga, u 23.10 sati, u Rešetarima, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, koju je prouzrokovao alkoholizirani vozač (s 2.05 promila).

Očevidom je utvrđeno da je 22-godišnjak, upravljajući osobnim automobilom, u zavoju udesno, zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad upravljačem automobila, sletio s kolnika i vratio se na kolnik u dva navrata, te ponovno sletio s kolnika, udarivši potom u betonski most. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba. Alko testom je u organizmu 22-godišnjaka očitana koncentracija alkohola od 2,05 promila, te je nakon liječničkog pregleda zadržan u policiji na otriježnjenju.

Policijski službenici protiv 22-godišnjaka podnose prekršajni nalog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Također podnose prekršajni nalog protiv 24-godišnjeg suvozača, koji je osobni automobil dao na upravljanje osobi koja je pod utjecajem alkohola.

Pogledajte informaciju: Za volanom s 1,80 promila alkohola u organizmu.

Stranica