Alkoholizirani vozač prouzrokovao dvije prometne nesreće

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/ZSPC1.JPG

Policijski službenici su uhitili alkoholiziranog vozača te alko testom u njegovu organizmu očitali koncentraciju alkohola od 1,33 promila. Policija protiv 61-godišnjaka podnosi optužne prijedloge Općinskom sudu

U Slavonskom brodu, na Sjevernoj veznoj cesti, jučer (22. srpnja), iza 20 sati, alkoholizirani vozač osobnog automobila prouzrokovao je prometnu nesreću, te potom i drugu prometnu nesreću u Bukovlju.
U spomenutim prometnim nesrećama nije bilo ozlijeđenih osoba.

Policijski službenici su utvrdili, da je 61-godišnjak upravljajući osobnim automobilom, oko 20 sati, na Sjevernoj veznoj cesti, pretjecao osobni automobil koji se kretao ispred, unatoč prometnom znaku o zabrani pretjecanja, te je zbog ne držanja potrebne udaljenosti stražnjim dijelom vozila okrznuo vozilo koje je pretjecao. Nakon toga je napustio mjesto događaja, a nije sa 59-godišnjim vozačem drugog vozila popunio europsko izviješće, niti razmijenio osobne podatke i podatke o vozilu.

Potom se na raskrižju Sjeverne vezne ceste i Ulice Sv. Antuna, automobilom prestrojio za skretanje ulijevo, no nastavio je vožnju ravno.

Nakon toga je u Bukovlju, u 20.20 sati, zbog ne držanja strane kretanja, prešao na suprotnu prometnu traku i lijevim dijelom vozila (osvrtnim zrcalom) udario u lijevu stranu vozila (osvrtno zrcalo), koje se kretalo iz suprotnog smjera, a kojim je upravljala 63-godišnjakinja.

Policijski službenici su uhitili alkoholiziranog vozača te alko testom u njegovu organizmu očitali koncentraciju alkohola od 1,33 promila. Policija protiv 61-godišnjaka podnosi optužne prijedloge Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Pogledajte informaciju: Kontinuirani nadzori u prometu

Pisane vijesti