Alkoholizirani vozač (2,15 promila) vrijeđao policijske službenike, kažnjen u žurnom prekršajnom postupku

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/policija mračna natpis.jpg

Presudom je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 2.320,00 eura, uz troškove prekršajnog postupka od 89,82 eura. Također mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca

Foto: ilustracija

U ranim jutarnjim satima, dana 29. rujna, policijski službenici su tijekom redovitog nadzora vozila i vozača u Slavonskom Brodu, kontrolirali osobni automobil kojim je upravljao 49-godišnjak.

Alkotestom je u organizmu vozača očitana koncentracija alkohola u iznosu od 2,15 promila. Prilikom postupanja 49-godišnjak se neprimjereno ponašao i vrijeđao policijske službenike te su policajci radi uspostavljanja narušenog javnog reda i mira uporabili sredstva prisile te istog uhitili i priveli u policijsku postaju.
Navedenoga je pregledao liječnik koji je konstatirao da nema ozljeda te je sposoban za zadržavanje u policiji.

Policijski službenici su 49-godišnjaka uz optužni prijedlog predali u Općinski sud u Slavonskom Brodu Stalna služba Nova Gradiška zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, gdje je proveden žurni prekršajni postupak.

Presudom je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 2.320,00 eura, uz dodatne troškove prekršajnog postupka od 89,82 eura. Također mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 

Stranica