Alkoholizirani recidivista skrivio prometnu nesreću pa pokušao pobjeći

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/IMG_2961.jpg

Napustio mjesto događaja prometne nesreće, a da nije razmijenio podatke sa vlasnicama oštećenih automobila, no policijski službenici su ga ubrzo zaustavili i zadržali u policiji na otriježnjenju

Foto: Ilustracija

Na kolniku Šamačke ulice, u Vrpolju, dana 19. veljače, u 19.05 sati, dogodila se prometna nesreća nakon koje je sudionik napustio mjesto događaja, a koji je ubrzo pronađen.
Očevidom policijskih službenika je utvrđeno da je 24-godišnjak, pod utjecajem alkohola (s 1,36 promila), i prije stjecanja prava na upravljanje, upravljao traktorom s priključenom prikolicom, koja nije registrirana i tehnički pregledana, te za koju nije sklopio ugovor o osiguranju.
Utvrđeno je da traktorista nije za kretanje koristio isključivo kolnik, već je desnim dijelom traktora i prikolice, prešao na kolni ulaz udarivši u dva parkirana osobna automobila, kojima su prethodno upravljale 43-godišnjakinja i 59-godišnjakinja.
Nakon toga je napustio mjesto događaja prometne nesreće, te nije razmijenio podatke sa vlasnicama oštećenih automobila, no policijski službenici su ga ubrzo zaustavili i zadržali u policiji na otriježnjenju.
Radi se o recidivisti protiv kojeg policijskih službenici podnose prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 

Stranica