Alkoholiziran otuđio automobil i upravljao prije stjecanja prava na upravljanje

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/IMG_0756-lisice.jpg

U sklopu kriminalističkog istraživanja  potvrđena je sumnja u počinjenje kaznenog djela. Nadalje, alkotestom je u organizmu osumnjičenog očitana koncentracija alkohola od 1,83 promila te je upravljao vozilom prije stjecanja prava

Foto: ilustracija

U Slavonskom Brodu, u Osječkoj ulici, dana 5. ožujka, oko 22.30 sati, 24-godišnjak je unutar ugostiteljskog objekta iskoristio odsutnost drugog 24-godišnjaka te otuđio ključeve osobnog automobila odvezavši se s parkirališnog prostora.

Policijski službenici su na području Općine Velika Kopanica zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 24-godišnjak, a kojega su uhitili zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari.

U sklopu kriminalističkog istraživanja  potvrđena je sumnja u počinjenje kaznenog djela. Nadalje, alkotestom je u organizmu osumnjičenog očitana koncentracija alkohola od 1,83 promila te je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom. Otuđeni automobil je vraćen vlasniku.

Policijski službenici protiv osumnjičenog podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, te optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Stranica