Aktivnosti prometne policije u proteklom tjednu

Slika PU_BP/nadzor-PPP.jpg

Foto: Ilustracija

Prometna policija je u proteklom tjednu od 30. svibnja do 5. lipnja, na području Policijske uprave brodsko-posavske, prilikom provođenja preventivno represivnih aktivnosti u prometu na cestama evidentirala 548 prekršaja, od čega najviše prekršaja nepropisne brzine, 283 prekršaja, od kojih 167 prekršaja nepropisne brzine u naselju i 116 prekršaja nepropisne brzine izvan naselja. Evidentirano je 30 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola. Zabilježeno je 50 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog prijevoza djece (46-4), 15 prekršaja nepropisnog pretjecanja i obilaženja te oduzimanja prednosti prolaza (11-4), šest (6) prekršaja zbog isteka važenja prometne dozvole i neregistriranog vozila (4-2), 15 prekršaja vožnje bez položenog ispita i pod zabranom (13-2), četiri (4) prekršaja mopeda i motocikla zbog prekršaja zaštitne kacige i ne korištenja svjetala (3-1), jedan (1) prekršaj nepropisnog korištenja mobitela u vožnji i drugi prekršaji.

Dogodilo se 17 prometnih nesreća od kojih 11 s materijalnom štetom i šest (6) prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je 10 osoba lakše i jedna (1) osoba teže ozlijeđeno. 

Najveća izmjerena nepropisna brzina izvan naselja utvrđena je 5 lipnja na autocesti Bregana-Lipovac, a iznosila je 254 km/h (41-godišnjak iz Srbije), a u naselju 107 km/h, 3. lipnja u Slavonskom Brodu, ulica Vida Došena (22-godišnjak iz Zagreba) dok je najveća koncentracija alkohola iznosila 3,74 promila, izmjerena 1. lipnja u Brodskom Stupniku, kod 50-godišnjeg vozača osobnog automobila.
 



Stranica