Aktivnosti policijskih službenika PGP Vrpolje

Slika /PU_BP/Fotografije 2019/edffd.jpg

Vježbi s temom evakuacija i spašavanje osoba iz zgrade škole u slučaju požara, osim učenika sudjelovale su i žurne službe

Policijski službenici Postaje granične policije Vrpolje, tijekom prošlog tjedna, osim redovnih policijskih zadaća, sudjelovali su i u vježbi koja je održana (23. listopada) u Osnovnoj školi u Oprisavcima. Radilo se o vježbi civilne zaštite pod nazivom „Požar u osnovnoj školi Stjepan Radić Oprisavci – 2019“. U vježbi s temom evakuacija i spašavanje osoba iz zgrade škole u slučaju požara, osim učenika sudjelovale su žurne službe (ŽC 112, DVD Oprisavci, HGSS i Gradsko društvo crvenog križa Slavonski Brod), te policijski službenici simulirajući osiguranje mjesta događaja. U prostoru školskog igrališta, svi prisutni (uključujući i 80-tak učenika), imali su priliku pogledati prezentaciju opreme i tehnike koje žurne službe koriste u svom radu, a između ostaloga i prezentaciju policijskih službenika za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave brodsko-posavske.
 
Policijski službenici spomenute policijske postaje, također su (dana 24. listopada), svojom prisutnošću dali podršku tradicionalnoj manifestaciji „Dani kruha u Osnovnoj školi Ivan Meštrović u Vrpolju“, zajedno sa policijskim kapelanom Mariom Paradžik. Na ovoj manifestaciji između ostalih, aktivno su sudjelovali i učenici kao izlagači, pokazujući tako eko osviještenost i važnost rada.

Stranica