Aktivnosti granične policije

Slika PU_BP/IMG_0560-G.P.Slav.Brod.jpg

Foto: Ilustracija

Granična policija je u protekla 24 sata na graničnim prijelazima Stara Gradiška i Slavonski Brod prilikom granične kontrole kod dvije osobe pronašla tvari koje se nalaze na popisu opojnih droga, a kod jedne osobe je pronađen raspršivač s nadražujućom tvari, koji temeljem odredaba Zakona o oružju pripada skupini hladnog oružja.

Raspršivač je jučer oko 13 sati pronađen na graničnom prijelazu Stara Gradiška kod 18-godišnjeg njemačkog državljana, koji se kao putnik nalazio u osobnom automobilu njemačkih registracija prilikom izlaska iz Republike Hrvatske. Policija je raspršivač od njega oduzela te je temeljem Zakona o oružju kažnjen novčano sa tri tisuće kuna i 500 kuna troškovi postupka.

Na istom graničnom prijelazu noćas 40 minuta poslije ponoći prilikom izlazne granične kontrole kod 28-godišnjeg državljana Bosne i Hercegovine koji se kao putnik nalazio u teretnom automobilu (kombi), francuskih registracija pronađeno je oko 1,15 grama biljne tvari umotane u aluminijsku foliju. Preliminarnim testom djela biljne tvari dobila se pozitivna reakcija na drogu tipa marihuana. Muškarac je prekršajno kažnjen novčanom kaznom sa pet tisuća kuna i 500 kuna troškovi postupka.

Jučer u jutro oko 8,30 sati na graničnom prijelazu u Slavonskom Brodu prilikom ulaza u Republiku Hrvatsku kod 41-godišnjeg državljana Bosne i Hercegovine koji se kao putnik nalazio u jednom autobusu policija i carina je pronašla lijekove (47 tableta) koje sadrže tvar koja se nalazi na popisu opojnih droga, a za koju muškarac nije posjedovao liječničku dokumentaciju. Muškarcu su tablete uz potvrdu oduzete te je kažnjen za prekršaj novčanom kaznom od tisuću kuna kuju je odmah platio u iznosu dvije trećine kazne (766 kn) i sto kuna troškova postupka. 



Stranica