Aktivnosti granične policije

Slika PU_BP/IMG_0566-granič.kontr..jpg

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Postaje granične policije Stara Gradiška su tijekom vikenda zbog sumnje u kazneno djelo krivotvorenje isprave nadležnom državnom odvjetništvu prijavili dvije osobe.

U petak oko 11 sati u naselju Novi Varoš prilikom provođenja dubinske granične kontrole, policijski službenici su kontrolom osobnog automobila, njemačkih registracija kod 35-godišnjeg državljana Bosne i Hercegovine, koji je upravljao vozilom izrazili sumnju u originalnost vozačke dozvole. Pregledom posebnom opremom i provjerom kod nadležnih institucija Bosne i Hercegovine utvrđeno je da se 35- godišnjak ne nalazi u evidenciji vozačkih dozvola, a vozačka koju je imao pripada drugoj osobi.

U drugom slučaju, u subotu oko 9 sati prilikom izlazne granične kontrole na graničnom prijelazu Stara Gradiška, policijski službenici su provjerom broja šasije na osobnom automobilu austrijskih registracija, kojim je upravljao 30-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine utvrdili ne podudarnost s brojevima upisanim u prometnu dozvolu. Daljnjim provjerama utvrđeno je da prometna dozvola i registracijske pločice na vozilu pripadaju drugom automobilu.

U oba slučaja policija će nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznene prijave zbog kaznenog djela krivotvorenje isprave. U prvom slučaju 35-godišnji vozač je isključen iz prometa i uručen mu je prekršajni nalog s novčanom kaznom od pet tisuća kuna zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava, a u drugom slučaju 30-godišnjem vozaču su izdani prekršajni nalozi s novčanim kaznama od dvije tisuće kuna zbog upravljanja tehnički neispravnim i neregistriranim vozilom, te novčana kazna od pet tisuća kuna temeljem Zakona o obveznim osiguranjima u prometu, vozilo isključeno iz prometa te odbijen izlaz iz Republike Hrvatske.  



Stranica