Akcija "Manje oružja - manje tragedija"

Slika PU_BP/momt01.jpg

Foto: MUP

U prvih šest mjeseci ove godine u sklopu akcije „Manje oružja – manje tragedija“, građani su policiji dragovoljno predali 258 komada vatrenog oružja, od čega iz kategorije „A“ 8 komada automatskog oružja, 237 komada raznog rasprskavajućeg oružja (bombe, mine i dr.), te iz kategorije „B“ 13 komada raznog dugog i kratkog oružja. Također su dragovoljno predali 7815 komada raznog streljiva za dugo (7683 komada) i kratko oružje (132 komada), te jedan (1) kilogram eksploziva.

U istom razdoblju prošle godine, građani su policiji dragovoljno predali 2380 komada raznog vatrenog oružja, 16939 komada streljiva i 17.3 kilograma eksploziva.

Policija podsjeća građane da je akcija „Manje oružja – manje tragedija“ i dalje aktualna te imaju mogućnost policiji vremenski neograničeno dragovoljno predati oružje, minsko eksplozivna sredstva i streljivo koje posjeduju bez straha od sankcija.

Nakon odluke o dragovoljnoj predaji oružja, potrebno je pozvati policiju na broj 192 i stručno osposobljeni policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu će doći na dogovoreno mjesto i na siguran način preuzeti oružje.

Korisne informacije o ovoj akciji građani mogu dobiti pozivom na besplatan broj telefona 08008892.



Stranica