Akcija "Manje oružja - manje tragedija"

Slika /PU_BP/Oružje2018/bombe.JPG

Građani se odlučuju na dragovoljnu predaju oružja, minsko-eksplouzivnih sredstava i streljiva

Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu, u petak (5. ožujka), u dva navrata preuzeli su oružje, minsko eksplozivna sredstva i streljivo.

U prvom slučaju od predstavnika streljačkog kluba, preuzeli su 61 komad vatrenog oružja (puške, pištolji) raznih kalibara, a koji su oružje posjedovali uz odgovarajuću dokumentaciju.

U drugom slučaju, od jednog građanina preuzeli su 18 raznih ručnih bombi (14 ručnih bombi M-75, jedna ručna bomba M-91, te 3 ručne bombe M-52).

U vremenu od 1. siječnja do 31. ožujka 2019. godine, građani su dragovoljno predali policiji 63 komada vatrenog oružja (razno automatsko, rasprskavajuće, dugo i kratko), te 989 komada streljiva.

Akcija „Manje oružja – manje tragedija“, kao i odredbe Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, pružaju mogućnost dragovoljne predaje oružja, minsko eksplozivnih sredstava i streljiva policiji, bez sankcija. Nakon odluke o dragovoljnoj predaji, potrebno je samo pozvati policiju na broj 192 i policijski službenici će doći na dogovorenu lokaciju radi preuzimanja oružja na siguran način.

Stranica