Akcija granične policije "Duhan 2013"

Slika PU_BP/duhan 300 presica .jpg

Foto: PU brodsko-posavska

U sklopu operativne akcije „Duhan 2013“ granična policija je u prošlom tjednu od tri osobe, koje su nezakonito trgovale duhanom oduzela oko 77 kilograma sitno rezanog duhana.

Kaznene prijave za kazneno djelo nezakonite trgovine biti će dostavljene nadležnom državnom odvjetništvu za dvije muške osobe u dobi od 38 i 72 godine sa područja općina Vrpolje i Donji Andrijevci, koje su 10. listopada nezakonito prodavale duhan. Kod njih je pronađeno preko pet kilograma sitno rezanog duhana.

U petak, 11. listopada oko 6,30 sati u Slavonskom Brodu granična policija je kod 39-godišnjakinje s područja općine Strizivojna (Županija osječko-baranjska) pronašla oko 72 kilograma duhana. Ona je duhan u Slavonski Brod dovezla u prtljažniku osobnog automobila spremljenog u šest papirnatih vreća u kojima se nalazilo 180 komada PVC vrećica napunjenih sitno rezanim duhanom svaka težine oko 400 grama, a u namjeri da ga prodaje na gradskoj tržnici u Slavonskom Brodu. Policija će i protiv nje nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu za kazneno djelo nezakonita trgovina.  



Stranica