Akcija „Enable“ – nadzor korištenja parkirnih mjesta rezerviranih za osobe s invaliditetom

Slika /PU_BP/Fotografije 2019/IMG_1641.JPG

Tijekom provođenja akcije utvrđeno je 18 prekršaja nepropisnog parkiranja i zaustavljanja na mjestu rezerviranom za parkiranje vozila osoba s invaliditetom

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, na Međunarodni dan osoba s invaliditetom, proveli su preventivno – represivnu akciju nadzora korištenja parkirnih mjesta rezerviranih za osobe s invaliditetom i zlouporabu istih, kao i moguću zlouporabu znaka pristupačnosti.
 
Tijekom provođenja akcije utvrđeno je 18 prekršaja nepropisnog parkiranja i zaustavljanja na mjestu rezerviranom za parkiranje vozila osoba s invaliditetom, te 11 prekršaja nepropisnog parkiranja po drugim odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Inače, Republika Hrvatska član je Mreže prometnih policija država Europe, koji djeluju pod imenom „TISPOL“. Sve članice organizacije „TISPOL“ akciju nadzora korištenja parkirnih mjesta za invalide i zlouporabu istih, kao i moguću zlouporabu znaka pristupačnosti, proveli su istog dana 3. prosinca 2019. godine. Akcija je dobila ime „ENABLE“, temeljem akcije koju je provela irska policija.
Ovom prigodom, Policijska uprava brodsko – posavska, zahvaljuje se Udruzi osoba s invaliditetom LOCO MOTO, te upućuje zahvalu Mariu Sosniku i Stjepanu Pavloviću, kao i prometnim redarima Grada Slavonskog Broda, koji su sudjelovali u medijskoj promidžbi akcije i obilježavanju Međunarodnog dana osoba s invaliditetom.

Stranica