Akcija "Dani tehničke ispravnosti motocikla 2017."

Slika PU_BP/Akcija MOP-MTC1.jpg

Foto: PU brodsko-posavska 

            U organizaciji stanica za tehnički pregled vozila, Hrvatskog autokluba, Centra za vozila Hrvatske i Nacionalnog programa sigurnosti prometa na cestama i ove godine , po četvrti puta, na području cijele republike Hrvatske, biti organizirana preventivno-sigurnosna akcija  „Dani tehničke ispravnosti motocikla 2017.“ Akcija je usmjerena na nadzor tehničke ispravnosti motocikla i mopeda te svih ostalih vozila „L“ kategorije.

            Akcija ima isključivo preventivno – sigurnosni karakter i provoditi će se od 18. do 22. travnja 2017. godine.

            Akcija je temeljena na poticanju vozača motocikla i mopeda na pravovremeno sagledavanje aspekta tehničke ispravnosti vlastitog vozila za sigurno sudjelovanje u prometu, odnosno izbjegavanje prometnih nesreća uvjetovanih tehničkom neispravnošću vozila. Ujedno, namjera je i poticanje vozača motocikla i mopeda na važnost korištenja zaštitne opreme i podsjećanje na poželjno ponašanje u prometu. Vozači se u akciju uključuju dragovoljno, a kroz savjetodavnu i tehničku pomoć,  stručno  osoblje stanica za tehničke preglede će im ukazivati na značaj pregledavanja i održavanja  vozila.

            Pregled vozila obavlja se besplatno za sve vlasnike i vozače koji se pojave na pregledu sa zamolbom da im se njihov motocikl ili moped pregleda i utvrdi tehnička ispravnost.

            Besplatni pregled u sklopu ove akcije ne zamjenjuje redovni tehnički pregled pri produljenju valjanosti prometne dozvole ili registriranju vozila u tjednu trajanja akcije.

            U navedenom razdoblju policijski službenici će tijekom obavljanja službenih zadaća, upućivati vozače ove kategorije vozila na mogućnost besplatnog pregleda u stanicama za tehnički pregled vozila. 



Stranica