Zlouporaba opojnih droga

Slika PU_BP/IMG_3517.jpg-marih..jpg

Policijski službenici su u petak i subotu kod četiri osobe pronašli i izuzeli ukupno 4,2 grama marihuane sukladno zakonskim odredbama. Protiv svih četvero podneseni su optužni prijedlozi, odnosno kaznene prijave Prekršajnom sudu i nadležnom državnom odvjetništvu.  

Foto: Ilustracija

U petak oko 21.15 sati u Slavonskom Brodu na sportsko-rekreacijskom centru Poloj, policijski službenici su kod 36-godišnjaka pronašli i izuzeli 0,3 grama marihuane, a od 32-godišnjaka 1,4 grama. Protiv 36-godišnjaka slijedi optužni prijedlog iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga, a protiv 32-godišnjaka kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog počinjenog kaznenog djela  zlouporaba opojnih droga.

U subotu, jedan sat iza ponoći u Donjim Andrijevcima, policijski službenici su prilikom kontrole osobnog vozila Citroen, kod 19-godišnjaka pronašli jednu djelomično nagorjelu cigaretu (tzv. „Joint“) i 0,5 grama marihuane. U suradnji s državnim odvjetništvom protiv 19-godišnjaka slijedi optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.    

Također u subotu oko 21.09 sati na graničnom prijelazu Slavonski Brod policijski službenici su na ulaznoj graničnoj kontroli u suradnji sa službenicima carine, u torbici kod 23-godišnje putnice u osobnom automobilu (BiH nacionalnih oznaka i broja) pronašli i izuzeli 2,3 grama marihuane. Protiv 23-godišnjakinje je podnesen optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga, te je u Prekršajnom sudu proveden skraćeni postupak.



Stranica