Sajam mogućnosti u Novoj Gradišci

Slika PU_BP/N.G.-Sajam mog..jpg

Foto: PU brodsko-posavska 

Danas u vremenu od 9 do 13 sati u Novoj Gradišci na nogometnom stadionu NK „Sloga“ održan je projekt pod nazivom „Sajam mogućnosti“, koji je sastavni dio preventivnog programa „Zajedno više možemo“.

Cilj ovog programa je zajednička suradnja policije i ostalih institucija u postizanju veće razine sigurnosti, te pozitivnom okruženju u razvoju djece i mladih, koje je važno usmjeriti na pravi put. Osim policije u ovu preventivnu aktivnost se maksimalno uključila i lokalna zajednica, odnosno Grad Nova Gradiška, koji je donirao 20 tisuća kuna za izradu promidžbenih materijala i drugih nužnih troškova u provedbi ovog programa.

Na stadionu je bilo oko četiri tisuće posjetitelja, uglavnom mladih i djece uz podršku roditelja i prosvjetnih djelatnika. Na izložbenom prostoru stadiona nalazilo se oko 50-tak štandova, sa izloženim raznim poučnim i kreativnim sadržajima, koje je izložilo oko 40-tak institucija i udruga građana. Posjetitelji su mogli vidjeti mnoštvo sportskih, kulturno umjetničkih, tehničkih i drugih raznih kreativnih radova i sadržaja.

U dijelu programa i obraćanja nazočnima se obratila zamjenica gradonačelnika Nove Gradiške Ljepša Rakas-Vujčić, te izaslanica načelnika Policijske uprave brodsko-posavske Mira Voloder (načelnica Odjela za granicu). Na sajmu je nazočila i zamjenica župana Županije brodsko-posavske Ružica Vidaković. 

"Sajmu mogućnosti" su se pridružili brojni učenici iz 11 osnovnih škola, četiri srednje škole iz Nove Gradiške i Slavonskog Broda, ali i iz drugih škola sa šireg područja Nove Gradiške od Okučana do Kapele.

Potporu ovim aktivnostima dali su i radne kolege iz Policijske uprave koprivničko-križevačke izložbom policijskih bicikala sa opremom, Policijske uprave krapinsko-zagorske koji su izložili mobilno vozilo za prevenciju, no potporu su dali i radne kolege Policijske uprave požeško-slavonske. Osim sportskih natjecanja, tu je bilo i drugih zanimljivih sadržaja:  dramskih sekcija, izloženih likovnih i literarnih radova, te drugih aktualnih radova vezano uz srednjoškolce koji su istaknuli svoje sadržaje kako bi mlade upoznali o profesionalnoj orijentaciji povodom upisa u škole (sve o raznim zanimanjima i slično).

Na stadionu se danas mogla čuti vesela vriska djece, pjesma, svirka, čuti riječi podrške mladih i odraslih, te vidjeti šarolikost prekrasno uređenih info punktova sa raznim kreativnim sadržajima i porukama mladima i djeci, koji ih mame da se i sami uključe i bave ovako sličnim pozitivnim aktivnostima.

Pogledajte web stranice PU krapinsko-zagorske i saznajte više o Mobilnom centru za prevenciju.



Stranica