Krivotvorenje novca

Slika PU_BP/Kriv.novac.jpg

Zajedničkim radom policijskih službenika Policijske uprave brodsko-posavske (Odjela kriminalističke policije, Policijske postaje Nova Gradiška i Policijske postaje Okučani), te Policijske uprave sisačko-moslavačke (Policijske

Foto: PU brodsko-posavska

Zajedničkim radom policijskih službenika Policijske uprave brodsko-posavske (Odjela kriminalističke policije, Policijske postaje Nova Gradiška i Policijske postaje Okučani), te Policijske uprave sisačko-moslavačke (Policijske postaje Novska), jučer je dovršeno kriminalističko istraživanje nad sedam osoba, te je tom prilikom potvrđena osnovana sumnja u kazneno djelo krivotvorenja novca. Kriminalističkim istraživanjem su obuhvaćene četiri osobe sa područja Novske (19-godišnjakinja, 22-godišnjak, 29-godišnjak i 37-godišnjak) i tri osobe sa područja Okučana (33-godišnjakinja, 57-godišnjakinja i 42-godišnjak). Utvrđeno je da su oni u vremenu od 28. travnja do 02. svibnja u razne objekte (trgovine, ugostiteljske objekte, pekara i dr.) na području Nove Gradiške, Kovačevca i Novske stavili u opticaj veći broj novčanica u apoenima od 200 kuna za koje se sumnja da su krivotvorene.

Sveukupno su na području PU brodsko-posavske i PU sisačko-moslavačke stavili i pokušali staviti u opticaj 57 novčanica u apoenima od 200 kuna za koje se sumnja da su krivotvorene. Oduzete novčanice će biti proslijeđene na daljnje vještačenje u Hrvatsku narodnu banku u Zagreb.

Policijski službenici su jučer 42-godišnjaka uz kaznenu prijavu prepratili u prostorije Županijskog suda u Slavonskom Brodu radi saslušanja, dok protiv preostalih šest osoba u suradnji sa državnim odvjetništvom slijede kaznene prijave redovnim putem.

Posjetite web stranice PU sisačko-moslavačke i saznajte više o ovom kaznenom djelu.



Stranica