U Okučanima obilježena 16. obljetnica VRO "Bljesak"

Slika PU_BP/Okučani-Bljesak.jpg

Dana 1. svibnja u Okučanima je obilježena 16. obljetnica Vojno-redarstvene akcije „Bljesak“ i to u vremenu od 10 do 13.30 sati. U Okučanima su tom prilikom boravili brojni predstavnici, između ostalih i Predsjednik Hrvatskog sabora g-din Luka Bebić, te

Foto: Udruga SJP Sl.Brod

Dana 1. svibnja u Okučanima je obilježena 16. obljetnica Vojno-redarstvene akcije „Bljesak“ i to u vremenu od 10 do 13.30 sati. U Okučanima su tom prilikom boravili brojni predstavnici, između ostalih i Predsjednik Hrvatskog sabora g-din Luka Bebić, te brojni drugi izaslanici državnih tijela, drugih institucija, udruga, kao i veliki broj građana.

Na svečanom obilježavanju 16 godina od akcije „Bljesak“ na kojemu je bilo oko 500-tinjak posjetitelja bili su i ministar MUP-a g-din Tomislav Karamarko, Glavni ravnatelj g-din Oliver Grbić, a ispred lokalne zajednice uz brojne suradnike bio je i župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić. Sve se to odvijalo uz potporu predstavnika oružanih snaga, a uz maksimalno osiguranje policijskih službenika Policijske uprave brodsko-posavske. Položeni su vijenci i zapaljene svijeće u znak sjećanja na stradale u Domovinskom ratu. U ovom svečanom trenutku prisjetilo se ove kratke i blistave vojno redarstvene operacije pod nazivom "Bljesak" koja je trajala vrlo kratko, a rezultirala oslobađanjem 500 kvadratnih kilometara područja koje je okupirao neprijatelj. Veliku ulogu u oslobađanju svog područja uz pripadnike oružanih snaga, imali su između ostalih pripadnici 3. gardijske 3. bojne i pripadnici specijalne policije.

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća nazočni su poslušali Svetu misu koju je u Župi Svetog Vida održao vojni ordinarij msgr. Juraj Jezerinac. Posjetitelji su mogli pogledati i izložbu naoružanja i vojne opreme MORH-a, a neizostavni su bili i brojni predstavnici medija koji su ovom događaju pridodali važnu medijsku pozornost.



Stranica