Dragovoljno predao oružje

Slika PU_BP/IMG_1238-ruč.bomba.jpg

Jučer oko 11 sati u Policijsku postaju Nova gradiška pristupio je 68-godišnji muškarac, koji je dragovoljno predao jednu ručnu bombu i jednu plastičnu bocu od jedne litre u kojoj se nalazio nepoznati sadržaj, a na boci se nalazio natpis „Ne diraj eksploziv“.

Foto: ILustracija

Jučer oko 11 sati u Policijsku postaju Nova gradiška pristupio je 68-godišnji muškarac, koji je dragovoljno predao jednu ručnu bombu i jednu plastičnu bocu od jedne litre u kojoj se nalazio nepoznati sadržaj, a na boci se nalazio natpis „Ne diraj eksploziv“. Muškarac je izjavio policiji da nije siguran što se nalazi u boci i da potječe još iz vremena domovinskog rata. Policija je muškarcu izdala potvrdu o dragovoljnoj predaji oružja i eksplozivnih tvari, a bombu i bocu s nepoznatim sadržajem preuzeo je djelatnik protueksplozijske zaštite ove policijske uprave.
NAPOMENA: Policija apelira na građane da oružje koje ilegalno posjeduju dragovoljno predaju policiji. Dovoljan je poziv na broj 192 i policija dolazi na dogovorenu lokaciju radi preuzimanja oružja. Protiv osoba koje se odluče na dragovoljnu predaju oružja, policija neće pokretati prekršajne niti kaznene postupke, što jamče odredbe Zakona o oružju.
 



Stranica