Djeca pronašla bombe

Slika PU_BP/IMG_1238-ruč.bomba.jpg

U nedjelju iza 13 sati policijski službenici Postaje granične policije Stara Gradiška zaprimili su dojavu od 50-godišnjeg građanina o pronalasku oružja. Naime, on je javio policiji da je njegov 12-godišnji sin u igri s drugom

U nedjelju iza 13 sati policijski službenici Postaje granične policije Stara Gradiška zaprimili su dojavu od 50-godišnjeg građanina o pronalasku oružja. Naime, on je javio policiji da je njegov 12-godišnji sin u igri s drugom djecom na tavanu napuštene kuće u Vrbovljanima pronašao dvije ručne bombe i donio ih kući. Policijski službenici protueksplozijske zaštite su utvrdili da se radi o bombama M-75 koje su se nalazile u originalnom plastičnom zaštitnom pakiranju. 

NAPOMENA: Policija upozorava djecu, da budu oprezna ukoliko pronađu oružje ili sumnjive predmete, da ih ne diraju, niti pomiču, te da o pronalasku odmah izvijeste roditelje, koji će pozvati policiju. Policija apelira i na građane da ne ostavljaju ili odbacuju oružje na ovakav način po tavanima, podrumima napuštenih kuća, niti na druga mjesta, već da ga dragovoljno predaju policiji, kako bi se izbjegla neželjena tragedija. Građanima je sukladno odredbama Zakona o oružju pružena mogućnost dragovoljne predaje oružja policije bez straha od sankcija. Oružje ne treba donositi u policiju zbog opasnosti pri transportu, već nazvati policiju na hitni pozivni broj 192 i policija će doći po oružje na dogovorenu lokaciju.



Stranica