Razriješena imovinska kaznena djela

Slika PU_BP/IMG_1867.jpg-uhićenxx.jpg

Policijski službenici Policijske postaje Vrpolje su dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 29-godišnjakom potvrdili osnovanu sumnju da je upravo on počinio osam kaznenih djela krađe i jedno kazneno djelo teške krađe.

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Vrpolje su dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 29-godišnjakom potvrdili osnovanu sumnju da je upravo on počinio osam kaznenih djela krađe i jedno kazneno djelo teške krađe.

U drugoj polovici travnja 2009. godine, sa odmarališta pored autoceste A-3 otuđio je poklopac šahta. U razdoblju od 1. veljače do 8. srpnja 2010. godine počinio je pet kaznenih djela krađe. Sa željezničke pruge (od Donjih Andrijevaca do Starih Perkovaca) u tri navrata, otuđio je tri prometna znaka i to dva prometna znaka koji označavaju ograničenja brzine i jedan prometni znak koji označava nagib pruge. Iz nezaključane dvorišne u vlasništvu 68-godišnjaka sa područja općine Donji Andrijevci otuđio je motornu pilu i visokotlačni perač „mini-wasch“, dok je sa odmorišta pored autoceste iz otvorenih sanitarnih prostorija otuđio dva reflektora i jedan senzor pokreta.

Također je utvrđeno da je u razdoblju od prosinca prošle godine do travnja ove godine otuđio razne predmete iz dvorišnih zgrada, garaže i skladišta. U prvom slučaju nakon što je razbio staklo na dvorišnoj zgradi (vlasništvo 54-godišnjakinje na postajnom području Policijske postaje Vrpolje), ušao je u unutrašnjost i otuđio dvije plinske boce. Tijekom siječnja i veljače ove godine iz otključane dvorišne zgrade (vlasništvo 37-godišnjaka) i otvorene garaže, također sa postajnog područja Policijske postaje Vrpolje, otuđio je šest komada suhog svinjskog mesa (rebra, but), jedan aparat za zavarivanje i visokotlačni perač „mini-wasch“. Od sredine veljače do početka travnja ove godine ušao je kroz otvor (zbog dotrajalosti lima) u skladište tvrtke iz Đakova, te je sa nekoliko elektromotora velikih snaga skinuo bakrene dijelove (ukupne težine oko 400 kilograma).       

Ukupna materijalna šteta bez stručne procjene kreće se iznad 20 tisuća kuna. Policija je oštećene upoznala s pravom podnošenja kaznenog progona za ona kaznena djela za koje to propisuju odredbe kaznenog zakona, te je također sukladno zakonskim odredbama u suradnji sa državnim odvjetništvom protiv 29-godišnjaka podnijela posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi. Policija također protiv 40-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prikrivanja, jer je od 29-godišnjaka kupio, pa prodao plinske boce iako je znao da su ukradene.



Stranica