Zapljena opojne droge

Slika PU_BP/Img_9909 - droga(M) u autu.jpg

U ponedjeljak oko 19,30 sati na graničnom prijelazu u Slavonskom Brodu ulaznoj graničnoj kontroli pristupio je osobni automobil marke „Mercedes 190D“, BIH-registracija, kojim je upravljao 20-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine

Foto: PU Brodsko-posavska

U ponedjeljak oko 19,30 sati na graničnom prijelazu u Slavonskom Brodu ulaznoj graničnoj kontroli pristupio je osobni automobil marke „Mercedes 190D“, BIH-registracija, kojim je upravljao 20-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. U suradnji policije i carine izvršen je pregled osobnog automobila i tom prilikom ispod zadnjeg sjedišta uočena dva paketa omotana ljepljivom trakom (tkz. vekne). Zbog sumnje u krijumčarenje opojnih droga zastalo se s daljnjim pregledom i vozilo stavljeno pod nadzor radi traženja naloga za pretragu a osoba uhićena radi daljnjeg kriminalističkog istraživanja. Jučer ujutro izvršena je pretraga osobnog automobila temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu i tom prilikom je u stražnjem sjedalu pronađeno dva pakovanja u kojima se nalazila suha zelena biljna tvar ukupne težine oko 1487 grama ( 955 i 532 grama ). Pronađeni predmeti su uz potvrdu oduzeti od 20-godišnjaka i nad djelom izuzete biljne tvari izvršeno je preliminarno testiranje na opojne droge, kojom prilikom se dobila reakcija karakteristična za opojnu drogu „marihuanu“. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je mladić opojnu drogu preuzeo na području Bosne i Hercegovine, a radi prodaje na području Republike Hrvatske. On je uz kaznenu prijavu jučer oko 13, 30 doveden istražnom sucu Županijskog suda u Slavonskom Brodu. Nakon što je ispitan, istražni sudac mu je odredio 48-satno zadržavanje, pa ga je policija prepratila i predala u zatvor u Požegi jučer oko 16,00 sati.
Pored ovog za napomenuti je i da su policijski službenici od 13 veljače do danas ( dakle u posljednjih deset dana ) u šest navrata u uličnim zapljenama kod osam osobama u dobi od 18 do 34 godine pronašli ukupno oko 82 grama opojne droge „marihuana“ i dvije ručno motane cigarete ( tkz. joint ), koje sadrže mješavinu duhana i opojne droge „marihuana“.
 



Stranica