Stanje sigurnosnih događaja za prošli tjedan

Slika PU_BP/IMG_0736-policija.jpg

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u vremenskom periodu od 14. do 21. veljače 2011. godine, evidentirano je ukupno 63 kaznena djela, od kojih je 58 u strukturi općeg kriminaliteta i 5 kaznenih djela u strukturi kriminaliteta droga

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u vremenskom periodu od 14. do 21. veljače 2011. godine, evidentirano je ukupno 63 kaznena djela, od kojih je 58 u strukturi općeg kriminaliteta i 5 kaznenih djela u strukturi kriminaliteta droga. U strukturi općeg kriminaliteta najbrojnija su imovinska kaznena djela (44) i to kaznena djela krađe (23), teške krađe (10) i ošt.tuđe stvari (10).
Što se tiče stanja sigurnosti u oblasti cestovnog prometa, na prometnicama PU brodsko-posavske dogodilo se ukupno 15 prometnih nesreća (od kojih 1 s poginulom osobon 7 s ozlijeđenim osobama i 7 s materijalnom štetom). U ovim prometnim nesrećama 1 osoba je smrtno stradala, 2 osobe su teško tjelesno ozlijeđene, dok je 7 osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede.
Tijekom prošlog tjedna evidentirano je ukupno 22 prekršaja, od toga 13 iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i 9 prekršaja iz oblasti Obiteljskog zakona.
Evidentirana je i jedan požara i dva pronalaska neeksplodiranih ubojitih sredstava, koje su na siguran način preuzeli policijski službenici protueksplozijske zaštite .
Na graničnim prijelazima iz nadležnosti rada PU, državnu granicu je u prošlom tjednu prešlo ukupno 252 709 putnika i 76 866 vozila.
 



Stranica