Preventivni projekt "Sigurnost djece predškolske dobi u prometu"

Slika PU_BP/Img_7870.jpg-prevencija.jpg

Na inicijativu policijskog službenika za preventivu policijske uprave, a uz financijsku potporu Županije brodsko-posavske u vremenu od 01. ožujka do 31. svibnja na području iz nadležnosti rada ove policijske uprava, provesti će se preventivni projekt  

Foto: PU brodsko-posavska

Na inicijativu policijskog službenika za preventivu policijske uprave, a uz financijsku potporu Županije brodsko-posavske u vremenu od 1. ožujka do 31. svibnja na području iz nadležnosti rada ove policijske uprava, provesti će se preventivni projekt pod nazivom „Sigurnost djece predškolske dobi u prometu“. Cilj ovog projekta je veća sigurnost djece u prometu, usvajanje neophodnih i najosnovnijih znanja, pravila i navika ponašanja u prometu i razvijanju osnovnih sposobnosti snalaženja u prometu.

Na žalost, poneki roditelji još uvijek svoju djecu plaše policijom, te djeca odrastaju stvarajući određen distanciran odnos prema policajcima, pa je između ostalog policiji cilj otklanjanje mogućih predrasuda djece prema policijskim službenicima. U okviru ovog projekta nastojanja policije su  uspostava prijateljskih odnosa na relaciji djeca – policija,  odnosno djeci predstaviti policajca kao prijatelja, kojemu će se slobodno moći obratiti ukoliko im bude potrebna kakva pomoć.

Ovaj preventivni projekt će provesti policijski službenici za preventivu policijskih postaja kroz edukativna predavanja u školama i vrtićima u Slavonskom Brodu, Novoj Gradišci, Vrpolju i Okučanima. Također će djeci uz održavanje predavanja uručiti i prigodne poklone, koje je osigurala Županija brodsko-posavska, Upravni odjel za obrazovanje, šport i kulturu.



Stranica