Pronalazak neeksplodiranih ubojitih sredstava

Slika PU_BP/IMG_1249-dragov.predaja.jpg

Danas oko 9 sati i u subotu oko 15 sati građani su pronašli dva neeksplodirana ubojita sredstva za koja su dojavili policiji. Danas je 40-godišnjak u Slavonskom Šamcu na području „Šljunčare“, pronašao topničko zrno call. 85 mm

Foto: Ilustracija

Danas oko 9 sati i u subotu oko 15 sati građani su pronašli dva neeksplodirana ubojita sredstva za koja su dojavili policiji. Danas je 40-godišnjak u Slavonskom Šamcu na području „Šljunčare“, pronašao topničko zrno call. 85 mm. U drugom slučaju se radilo o ručnoj bombi „M-75“ pronađenoj u subotu, u Slavonskom Brodu na travnatoj površini iza jedne kuće u ulici Ivana Domca. Policija je u oba slučaja izašla na mjesto pronalaska, te ga osigurala do dolaska djelatnika za protueksplozijsku zaštitu, koji su na siguran način preuzeli eksplozivna sredstva radi daljnjeg uništenja. 

NAPOMENA: Građani i dalje mogu bez straha od sankcija, policiji dragovoljno predati oružje koje ilegalno posjeduju jer im to omogućuju odredbe Zakona o oružju. Potrebno je samo nazvati hitni pozivni broj policije 192 i policijski  službenici će doći na dogovorenu lokaciju, te na siguran naćin preuzeti oružje.



Stranica