Suradnja policije u istraživačkom projektu

Slika PU_BP/zgrada PU 044.jpg

Predstavnice organizacije Advocates for Human Rights jučer su provele dvosatni intervju sa policijskim službenikom specijaliziranim za maloljetničku delinkvenciju za svrhe istraživanja vezano uz područje iz zaštite od nasilja u obitelji, odnosno implementacije zakona u RH

Foto: PU brodsko-posavska

Policijsku upravu brodsko-posavsku jučer su posjetile tri predstavnice organizacije Advocates for Human Rights, koje inače borave u Republici Hrvatskoj od 07. do 18. veljače. Ovoj policijskoj upravi obratile su se sa zamolbom za suradnju u istraživačkom projektu i molbom za intervju u sklopu istraživanja vezano uz implementaciju zakona u Republici Hrvatskoj. 

Naime, američka organizacija Advocates for Human Rights iz Minnesotte (www.theadvocatesforhumanrights.org) u partnerstvu s bugarskom organizacijom Bulgarian Gender Research Foundation (www.bgrf.org) provodi istraživanje pod nazivom „Monitoring provedbe zakona o zaštiti od nasilja u obitelji“ na području Republike Hrvatske, a Autonomna ženska kuća Zagreb pridružila se projektu kao lokalni partner.

Svrha dolaska predstavnika navedene organizacije je provođenje intervjua sa stručnjacima između ostalih institucija i iz policije o provedbi zakona iz područja zaštite od nasilja u obitelji. Predstavnicama ove organizacije (08. veljače) na raspolaganju je bio Alen Marjanović, policijski službenik specijaliziran za maloljetničku delinkvenciju Policijske postaje Slavonski Brod. Alen je policijski službenik s dugogodišnjim iskustvom na ovim poslovima, te izlazi na teren kad je upućen poziv zbog nasilja u obitelji. U okviru provedenog dvosatnog intervjua, Alen je pokušao predstavnicama pružiti osnovne informacije, odnosno iskustva iz svog resora, iskustvima sa zakonodavstvom, provedbom zakona i eventualnim problemima.



Stranica