Tjedno izvješće o sigurnosnim događajima

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u vremenskom periodu od 31. siječnja do 07. veljače 2011. godine, evidentirano je ukupno 56 kaznenih djela, od kojih je 49 u strukturi općeg kriminaliteta, 1 u strukturi gospodarskog kriminaliteta 

 

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u vremenskom periodu   od  31. siječnja do 07. veljače 2011. godine,  evidentirano je ukupno 56 kaznenih djela, od kojih je 49 u strukturi općeg kriminaliteta, 1 u strukturi gospodarskog kriminaliteta, 5 u strukturi organiziranog kriminaliteta i 1 kazneno djelo u strukturi kriminaliteta droga. U strukturi općeg kriminaliteta najbrojnija su imovinska kaznena djela (43) i to kaznena djela krađe (23), teške krađe (11) i ošt.tuđe stvari (4).

Što se tiče stanja sigurnosti u oblasti cestovnog prometa, na prometnicama PU brodsko-posavske  dogodilo se ukupno 15 prometnih nesreća (od kojih 5 s ozlijeđenim osobama i 10 s materijalnom štetom). U ovim prometnim nesrećama 6 osoba su teško tjelesno ozlijeđene, dok je 5 osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede.

Tijekom prošlog tjedna evidentirano je ukupno 26 prekršaja, od toga 12 iz oblasti Zakona o  prekršajima protiv javnog reda i mira i 14 prekršaja iz oblasti Obiteljskog zakona.

Evidentirana je i jedan požara na građevinama i jedan pronalazak neeksplodiranih ubojitih sredstava, koje su na siguran način preuzeli policijski službenici protueksplozijske zaštite .

Na graničnim prijelazima iz nadležnosti rada PU, državnu granicu je u prošlom tjednu prešlo ukupno 185 063 putnika i 71 208 vozila.                                                                        



Stranica