Sažetak događaja

Slika PU_BP/IMG_1262-policija.jpg

Na području iz nadležnosti rada policijske uprave evidentirano je ukupno sedam kaznenih djela. Od toga je šest kaznenih djela protiv imovine (četiri krađe, dvije teške krađe) i jedno kazneno djelo protiv slobode i prava čovjeka i građanina  

Foto: Ilustracija 

Na području iz nadležnosti rada policijske uprave evidentirano je ukupno sedam kaznenih djela. Od toga je šest kaznenih djela protiv imovine (četiri krađe, dvije teške krađe) i jedno kazneno djelo protiv slobode i prava čovjeka i građanina (prijetnja), te je Općinsko državno odvjetništvo izvijestilo o podizanju optužnog prijedloga u jednom slučaju u Općinskom sudu Nova Gradiška zbog kaznenog djela prijevare. U vezi tri kaznena djela koja se progone po službenoj dužnosti policijski službenici nastavljaju rad u cilju pronalaska počinitelja i podnošenja odgovarajućih  kaznenih prijava, a u vezi preostala četiri kaznena djela (prijetnja i krađe s manjom štetom) upoznali su oštećene o pravu pokretanja kaznenog progona sukladno odredbama Kaznenog zakona.

Na prometnicama policijske uprave jučer nije bilo prometnih nesreća. Zabilježena su tri prekršaja zbog kršenja odredbi Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, a protiv prekršitelja su podneseni optužni prijedlozi.  



Stranica