Događanja u prošlom tjednu - PU

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u razdoblju od 24. do 31. siječnja, evidentirano je ukupno 62 kaznena djela, od kojih je najviše (45) protiv imovine (krađe (19), teške krađe (11), oštećenja tuđe stvari (12), razbojništvo (2) i prijevara  

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u razdoblju  od  24. do 31. siječnja,  evidentirano je ukupno 62 kaznena djela, od kojih je najviše (45) protiv imovine (krađe (19), teške krađe (11), oštećenja tuđe stvari (12), razbojništvo (2) i prijevara (1)),  pet kaznenih djela protiv braka, obitelji i mladeži (povreda dužnosti uzdržavanja), tri kaznena djela protiv života i tijela (teška tjelesna ozljeda, tjelesna ozljeda i pokušaj ubojstva), po dva kaznena djela protiv javnog reda (nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari i nasilničko ponašanje), protiv pravosuđa (davanje lažnog iskaza i izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude), iz kriminaliteta zlouporabe opojnih droga, te po jedno kazneno djelo protiv slobode i prava čovjeka i građanina (prijetnja), protiv vjerodostojnosti isprava (krivotvorenje isprava), te protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja (pravljenje sredstava za krivotvorenje).  

U oblasti prometa, na prometnicama sa područja policijske uprave, dogodilo se ukupno 10 prometnih nesreća, od kojih četiri s ozlijeđenim osobama i šest s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama tri osobe su lakše ozlijeđene, dok je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede. 

Evidentirano je ukupno 16 prekršaja od kojih 10 iz oblasti Zakona o  prekršajima protiv javnog reda i mira i šest prekršaja iz oblasti Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

Od ostalih događaja, evidentirana su tri požara i to dva na objektu i jedan na prijevoznom sredstvu s materijalnom štetom u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba. Evidentno je jedno samoranjavanje u lovu i jedan nesretan slučaj na radu, a posljedica ovih događaja je teško ozljeđivanje dvije osobe. Također je u jednom slučaju pronađeno neeksplodirano ubojito sredstvo koje su policijski službenici protueksplozijske zaštite izuzeli na siguran način.

Na graničnim prijelazima iz nadležnosti rada policijske uprave, državnu granicu je prošli tjedan prešlo ukupno 178 209 putnika i 67 956 vozila.



Stranica