Razriješena kaznena djela

Slika PU_BP/Uhićen-1.jpg

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod jučer su dovršili kriminalističko istraživanje nad nad četvoricom maloljetnika, te su pritom razriješili tri kaznena djela, od kojih su dvije teške krađe provaljivanjem i jedna krađa. Kaznena djela su počinjena tijekom studenog i prosinca, te siječnja

Foto: PU brodsko-posavska

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod jučer su dovršili kriminalističko istraživanje nad dvojicom maloljetnika (14-godišnjak i 15-godišnjak) i jednim dječakom (12-godišnjak) na okolnosti kaznenog djela krađe. Pritom su utvrdili da su njih trojica u vremenu od 26. studenoga do 01. prosinca u noćnim satima u Slavonskom Brodu sa parkirališta jedne tvrtke otuđili oko 160 metara bakrenih cijevi, prodavši ih potom u Stanicama za otkup sekundarnih sirovina.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 17-godišnjakom potvrđena je sumnja u kazneno djelo teške krađe. Utvrđeno je da on, 12. prosinca u vremenu od 17 do 20.30 sati, otvorivši slabo zatvoren prozor na crkvi na području Slavonskog Broda, ušao u unutrašnjost. Nakon toga je nasilno otvorio vrata župnog ured iz kojega je otuđio sto kuna i manju količinu suhomesnatih proizvoda iz kuhinje.

Također su utvrdili da je ovaj 17-godišnjak zajedno sa 14-godišnjakom i 15-godišnjakom (iz prethodnog kaznenog djela krađe) provalili u obiteljsku kuću u Slavonskom Brodu, iskoristivši odsutnost 73-godišnje vlasnice koja se nalazila u Švicarskoj. Policijski službenici su utvrdili da su njih trojica, nakon što su nasilno otvorili ulazna vrata, ušli u unutrašnjost kuće, iz koje su otuđili stariju glazbenu liniju, tri telefonska aparata, te nekoliko komada zlatnih lančića i prstenja.

Ukupna šteta iz ova tri kaznena djela, bez stručne procjene iznosi oko šest tisuća kuna. U suradnji sa državnim odvjetništvom policija protiv svih osumnjičenika dostavlja posebno izvješće kao dopune kaznenim prijavama Općinskom državnom odvjetništvu za mladež i izvješća Centru za socijalnu skrb u Slavonskom Brodu.



Stranica