Aktivnosti policije za naredni vikend

Slika PU_BP/IMG_2618-prom.pol.jpg

Policijski službenici će i ove godine na području policijske uprave provoditi preventivno – represivnu aktivnost u prometu. Obzirom da je blagdan Sv. Vinka u subotu, pretpostavlja se da bi mogućnosti održavanja proslava i blagoslova vinograda mogao biti povećan

Foto: PU brodsko-posavska

Policijski službenici će i ove godine u koordinaciji sa susjednim policijskim upravama, na području policijske uprave provoditi preventivno – represivnu aktivnost u prometu. Pretpostavlja se da bi mogućnosti održavanja proslava, vezano uz blagoslov vinograda mogle biti povećane, jer je blagdan Sv. Vinka u subotu (22. siječnja). Temeljem iskustva policije od ranije, očekuje se i povećan broj sudionika u cestovnom prometu, posebno onih pod utjecajem alkohola.

Iako je prema statističkim pokazateljima za prošlu godinu evidentiran pad ukupnog broja prometnih nesreća za 17,54 % (2010.-2009. godina), ali i prisutnost alkohola kod sudionika/vozača u prometnim nesrećama za 26,99 %, prometni policajci će biti konstantno na terenu, te teške prekršaje kao što je vožnja u pijanom stanju, neće tolerirati.

Cilj ove akcije je održavanje postojećeg povoljnog stanja i daljnjeg povećanja sigurnosti u cestovnom prometu, te suzbijanje svih oblika rizičnog ponašanja u prometu. Akcija ja usmjerena prije svega na vozače koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola, droga ili čine druge teške prekršaje u prometu koji su uzročnici prometnih nesreća, kao što je prekoračenje dozvoljenih brzina kretanja, pretjecanje, oduzimanje prednosti prolaska, teške tehničke neispravnosti vozila i sl.



Stranica