Nasilničko ponašanje u obitelji

Slika PU_BP/IMG_1104.jpg,nož.jpg

Jučer oko 15.35 zaprimljena je dojava o nasilničkom ponašanju u obitelji na području općine Nova Kapela. Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška su utvrdili da su se supružnici (63-godišnjak i 55-godišnjakinja) oko 15 

Foto: Ilustracija

Jučer oko 15.35 zaprimljena je dojava o nasilničkom ponašanju u obitelji na području općine Nova Kapela. Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška su utvrdili da su se supružnici (63-godišnjak i 55-godišnjakinja) oko 15.30 sati posvađali u obiteljskoj kući. Nakon što je 63-godišnjak, verbalno vrijeđao svoju suprugu, ona ga je nožem ubola u predjelu ramena. Do dolaska policijskih službenika ozlijeđenog 63-godišnjaka je kćerka (u trenutku događaja nije se nalazila u kući) odvezla na ukazivanje liječničke pomoći u bolnicu u Novu Gradišku, gdje su mu ozljede okvalificirane kao lakše. Nakon ukazane liječničke pomoći, doveden je na prekršajnu obradu, ali se nije osjećao dobro, pa je ponovno prevezen u bolnicu, gdje je zadržan na daljnjem liječenju. Policija je uhitila 55-godišnjakinju, no pokazivala je znakove duševnog rastrojstva, pa je temeljem odredbi Zakona o zaštiti osoba sa duševnim smetnjama prevezena u bolnicu u Novoj Gradiški, gdje je zadržana na daljnjem liječenju.

Prilikom postupanja u ovom slučaju, policija je utvrdila da 63-godišnjak posjeduje oružje uz odgovarajuću dokumentaciju (oružni list za držanje i nošenje) koje je oduzeto sukladno zakonskim odredbama. Vlasnik oružje nije držao sukladno odredbama Zakona o oružju.

Policija protiv obadvoje supružnika podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, a protiv 63-godišnjaka i zbog prekršaja iz Zakona o oružju. Slijedi izvješće Centru za socijalnu skrb Nova Gradiška.



Stranica