Informacija o stanju u zadnja 24 sata

Slika PU_BP/IMG_1262-policija.jpg

Na području iz nadležnosti rada policijske uprave, od jučer je evidentirano ukupno 12 kaznenih djela, od čega je devet protiv imovine (četiri kaznena djela oštećenja tuđe stvari, dva kaznena djela teške krađe, dva kaznena djela krađe i jedno kazneno djelo  

Foto: Ilustracija

Na području iz nadležnosti rada policijske uprave, od jučer je evidentirano ukupno 12 kaznenih djela, od čega je devet protiv imovine (četiri kaznena djela oštećenja tuđe stvari, dva kaznena djela teške krađe, dva kaznena djela krađe i jedno kazneno djelo razbojništva), jedno kazneno djelo protiv opće sigurnosti ljudi i imovine i sigurnosti prometa (dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom), jedno kazneno djelo protiv slobode i prava čovjeka i građanina (prijetnja) i jedno kazneno djelo protiv vrijednosti zaštićenih međunarodnim pravom (zlouporaba opojnih droga). Policija protiv osumnjičenika podnosi odgovarajuće kaznene prijave, a za nepoznatim počiniteljima kaznenih djela nastavlja traganje. Oštećene osobe su upoznate sa pravom podnošenja prijedloga za kazneni progon u vezi onih kaznenih djela za koje to propisuju odredbe Kaznenog zakona.

Na prometnicama iz nadležnosti rada policijske uprave, od jučer se dogodila jedna prometna nesreća i to s materijalnom štetom. Nije bilo ozlijeđenih osoba.  

Također su evidentirana dva prekršaja, od kojih jedan zbog kršenja odredbi prekršajima protiv javnog reda i mira i jedan iz oblasti Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.  

Protiv svih prekršitelja podneseni su odgovarajući obavezni prekršajni nalozi, odnosno optužni prijedlozi nadležnom Prekršajnom sudu.



Stranica