Naletio vozilom na vozila koja su bila zaustavljena zbog prometne nesreće

U subotu oko 4.10 sati u Slavonskom Brodu, Osječka-Mostarska ulica, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u kojoj nije bilo ozlijeđenih osoba. Nakon 15-tak minuta na zaustavljena vozila naletio je još jedan osobni automobil 

U subotu oko 4.10 sati u Slavonskom Brodu, Osječka-Mostarska ulica, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u kojoj nije bilo ozlijeđenih osoba. Prometna nesreća se dogodila kada se 46-godišnjak osobnim automobilom Golf, uključivao na cestu s kolnog ulaza, vozeći unatrag, te nije propustio vozila koja se kreću cestom na koju se uključivao. Pritom je naišao osobni automobil Audi kojim je upravljao 34-godišnjak, a koji je izbjegavajući sudar, izgubio nadzor nad vozilom i sletio na površinu sa strane raskrižja, udarivši prednjim dijelom vozila u prometni znak, te je u zanošenju prednjim dijelom vozila udario u zid kuće vlasništvo 32-godišnjaka. Vozači su alko-testirani, te je kod 34-godišnjaka utvrđena koncentracija alkohola u iznosu od  1,77 promila, dok 46-godišnjak nije bio pod utjecajem alkohola.

Policija protiv 46-godišnjeg vozača podnosi obavezni prekršajni nalog, a protiv 34-godišnjaka optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Zbog prometne nesreće na kolniku Osječke ulice nalazio se zaustavljen Golf, te iza njega osobni automobil Mercedes kojim je prethodno upravljao 29-godišnjak. Nakon 15-tak minuta, 23-godišnjak je upravljajući osobnim automobilom marke Fiat Lancia, zbog neprilagođene brzine, u kočenju prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio zaustavljenog Mercedesa, koji je nakon što je odbačen udario u stražnji dio zaustavljenog Golfa iz prethodne prometne nesreće. Vozači su alko-testirani, te je u organizmu 23-godišnjaka utvrđena koncentracija alkohola u iznosu od 2,14 promila, a kod 29-godišnjaka 0,24 promila. Protiv 23-godišnjeg vozača slijedi podnošenje obaveznog prekršajnog naloga i optužnog prijedloga zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.



Stranica