Tjedno izvješće

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u razdoblju od 13. do 20. prosinca, evidentirano je ukupno 43 kaznena djela, od kojih je 36 u strukturi općeg kriminaliteta, dva kaznena djela u strukturi gospodarskog kriminaliteta, jedno kazneno djelo u

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u razdoblju  od  13. do 20. prosinca,  evidentirano je ukupno 43 kaznena djela, od kojih je 36 u strukturi općeg kriminaliteta, dva kaznena djela u strukturi gospodarskog kriminaliteta, jedno kazneno djelo u strukturi organiziranog, dva kaznena djela u strukturi kriminaliteta na štetu maloljetnika i dva kaznena djela u strukturi kriminaliteta zlouporabe opojnih droga. U strukturi općeg kriminaliteta najbrojnija su imovinska kaznena djela i to kaznena djela krađe (12), teške krađe (5), oštećenje tuđe stvari (5), a protiv života i tijela najbrojnije kazneno djelo su prijetnje (6).

Što se tiče stanja sigurnosti u oblasti cestovnog prometa, na prometnicama PU brodsko-posavske  dogodilo se ukupno 13 prometnih nesreća (od kojih 4 s ozlijeđenim osobama i 9 s materijalnom štetom). U ovim prometnim nesrećama četiri osobe su lakše ozlijeđene.

Evidentirano je ukupno 22 prekršaja, od kojih je 13 u oblasti Zakona o  prekršajima protiv javnog reda i mira, osam prekršaja u oblasti Obiteljskog zakona i jedan prekršaj u oblasti Zakona o strancima.

Dogodilo se tri požara s materijalnom štetom u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba.

Na graničnim prijelazima iz nadležnosti rada PU, državnu granicu je u prošlom tjednu prešlo ukupno 212 041 putnika i 76 188 vozila.               



Stranica