Kaznene prijave vozačima jer su vozili pod zabranom

Slika PU_BP/IMG_1493-sl.vozilo-1.jpg

Policijski službenici su u prošla tri dana u oblasti prometa utvrdili nekoliko kaznenih djela i prekršaja. Utvrđeno je da su vozači u dobi od 23 do 76 godina vozili pod zabranom, te su protiv njih podnesene kaznene prijave, a u jednom slučaju vozač je bio pod utjecajem  

Foto: PU brodsko-posavska

Policijski službenici su u prošla tri dana u oblasti prometa utvrdili nekoliko kaznenih djela i prekršaja. U dva slučaja na području Slavonskog Broda, te po jednom slučaju u Okučanima, Starom Topolju i Starom Slatiniku, utvrdili su da vozači upravljaju vozilima pod zabranom.

Naime, policija je u pet slučajeva utvrdila da su vozači (u dobi od 23-76 godina) upravljali osobnim automobilima, iako im je rješenjem Prekršajnog suda izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije. U jednom slučaju, vozač (23-godišnjak) je bio pod utjecajem alkohola. Alko-testom je u njegovu organizmu izmjerena koncentracija alkohola u iznosu od 1,48 promila, pa je doveden u službene prostorije i zadržan do otriježnjenja.

U suradnji sa općinskim državnim odvjetništvom, policija je protiv svih podnijela kaznene prijave zbog osnovane sumnje u kazneno djelo izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude, a protiv jednog vozača i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici.    



Stranica