Borba protiv ovisnosti u Novoj Gradiški

Slika PU_BP/Img_6907.jpg-plakati-ovisnost.jpg

U sklopu preventivnih aktivnosti Policije u zajednici i srednjih škola (Industrijsko-obrtničke, Elektrotehničke škole i Gimnazije) u Novoj Gradiški, organizirana je izložba radova učenika na temu „Borba protiv ovisnosti“. Povod ovim aktivnostima je obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti u kojima su učenici srednjih škola  

Foto: PU brodsko-posavska

U sklopu preventivnih aktivnosti Policije u zajednici i srednjih škola (Industrijsko-obrtničke, Elektrotehničke škole i Gimnazije) u Novoj Gradiški,  organizirana je izložba radova učenika na temu „Borba protiv ovisnosti“.

Povod je obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti (15. studenoga do 15. prosinca), te su se učenici srednjih škola sa svojim pedagoginjama uključili u natječaj za najbolji plakat preventivnog sadržaja. Uključilo se preko 800 učenika, koji su sudjelovali sa 40-tak radova, odnosno plakata kojima promoviraju zdrav način života i pozitivne vrijednosti u životu mladih. Plakati su prvotno bili izloženi u njihovim školskim hodnicima kako bi ih svi učenici, roditelji, nastavnici i ostale stranke mogli vidjeti i vrednovati.

Odabrana su po tri „najbolja“ rada iz svake škole i poslana na natječaj Koordinacijskog tijela za suzbijanje zlouporabe opojnih droga Grada Nove Gradiške. Dana 30. studenoga na održanom koncertu srednjoškolskih glazbenih skupina, od devet izloženih  plakata iz novogradiških srednjih škola, plakat učenika Industrijsko-obrtničke škole s porukom „Ovisnost je lažna potreba!“, osvojio je treću nagradu (radio prijemnik sa CD uređajem). Prve dvije nagrade osvojili su učenici Gimnazije Nova Gradiška (edukativne knjige, radio prijemnik sa CD uređajem, USB stikove i fotoaparat).

Dio izrađenih plakata učenici su predstavili 16. studenoga na izložbi Crvenog križa u Elektrotehničkoj školi Nova Gradiška, a Mjesec borbe protiv ovisnosti završavaju izložbom svojih uradaka u službenim prostorijama Policijske postaje Nova Gradiška u vremenu od 7. do 15. prosinca.

Sve učenike koji su sudjelovali u izradi plakata škola je nagradila jednodnevnim izletom u Vukovar.



Stranica