Preventivna akcija "Jesenski radovi"

Slika PU_BP/IMG_1938-traktorist.jpg

Prometna policija je jučer od 12 do 18 sati provela preventivnu akciju "Jesenski radovi". Ovakvim preventivnim aktivnostima policija apelira na vozače – traktoriste, upozoravajući ih na poštivanje zakonske odredbe u vezi iznošenja blata sa

Foto: PU brodsko-posavska

Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod jučer su od 12 do 18 sati proveli preventivnu akciju pod nazivom „Jesenski radovi“.

Cilja akcije je poboljšanje stanja sigurnosti u oblasti prometa, smanjenje broja stradalih u prometnim nesrećama. Policija na ovakav način apelira na vozače – traktoriste, upozoravajući ih na poštivanje zakonske odredbe u vezi iznošenja blata sa poljoprivrednih površina na kolnik, kako bi na takav način dali svoj doprinos sigurnosti cestovnog prometa.

Osim toga, policija je traktoriste upozoravala da u prometu koriste isključivo registrirana i osigurana vozila.

Nadzorom je obuhvaćeno ukupno 12 traktora, od toga je izdano dva optužna prijedloga zbog prekršaja iz Zakona o obaveznom osiguranju vozila, četiri obavezna prekršajna naloga (neregistriran traktor (2), istek važenja prometne dozvole (1), istek važenja vozačke dozvole (1)) i tri pisana upozorenja zbog nanošenja blata na kolnik.



Stranica