Tjedno izvješće

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u vremenskom periodu od 1. do 8. studenoga , evidentirano je ukupno 65 kaznenih djela, od kojih je 61 u strukturi općeg kriminaliteta, jedno u strukturi gospodarskog, jedno

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u vremenskom periodu   od  1. do 8. studenoga ,  evidentirano je ukupno 65 kaznenih djela, od kojih je 61 u strukturi općeg kriminaliteta, jedno u strukturi gospodarskog, jedno u strukturi organiziranog i dva kaznena djela u strukturi zlouporabe opojnih droga. U strukturi općeg kriminaliteta najbrojnija su imovinska kaznena djela i to kaznena djela krađe (25), teške krađe (16), oštećenje tuđe stvari (6).

Što se tiče stanja sigurnosti u oblasti cestovnog prometa, na prometnicama PU brodsko-posavske  dogodilo se ukupno 17 prometnih nesreća (od kojih šest s ozlijeđenim osobama i 11 s materijalnom štetom). U ovim prometnim nesrećama jedna osoba je teško ozlijeđena, dok je pet osoba  zadobilo lakše tjelesne ozljede.

Tijekom prošlog tjedna evidentirano je ukupno 37 prekršaja, od kojih je 14 iz Zakona o  prekršajima protiv javnog reda i mira, 12 iz Obiteljskog zakona i jedan prekršaj iz Zakona o strancima.

Od ostalih događaja bilježi se dva slučaja intervencije pol. službenika protueksplozijske zaštite radi pronalaska neeksplodiranih ubojitih sredstava. Također su se dogodila dva požara s materijalnom štetom u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba.

Na graničnim prijelazima iz nadležnosti rada PU, državnu granicu je u prošlom tjednu prešlo ukupno 284 801 putnika i  98 972 vozila.               



Stranica