Tjedno izvješće

Slika PU_BP/IMG_0753-pol.rotacija.jpg

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u vremenskom periodu od 25. listopada do 01. studenog 2010. godine, evidentirano je ukupno 71 kazneno djelo

Foto: Ilustracija 

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u vremenskom periodu   od  25. listopada do 01. studenog 2010. godine,  evidentirano je ukupno 71 kazneno djelo, od kojih je 62 kaznena djela u strukturi općeg kriminaliteta, dva u strukturi gospodarskog kriminaliteta, dva u maloljetničkom, dva u organiziranom i tri kaznena djela u strukturi kriminaliteta droga. U strukturi općeg kriminaliteta najbrojnija su imovinska kaznena djela i to kaznena djela krađe (20), teške krađe (9), prijetnja (13) i ošt.tuđe stvari (7).

Što se tiče stanja sigurnosti u oblasti cestovnog prometa, na prometnicama PU brodsko-posavske  dogodilo se ukupno 41 prometna nesreća (od kojih jedna s poginulim osobama, 14 s ozlijeđenim osobama i 26 s materijalnom štetom). U ovim prometnim nesrećama jedna osoba je smrtno stradala, pet osoba su teško tjelesno ozlijeđene, dok je 11 osoba zadobila lakše tjelesne ozljede. 

Tijekom prošlog tjedna evidentirano je ukupno 31 prekršaj, od toga iz oblasti Zakona o  prekršajima protiv javnog reda i mira  10 prekršaja, 15 prekršaja iz oblasti Obiteljskog zakona i šest prekršaja iz ostalih zakona. Tijekom prošlog tjedna evidentirana su i dva požara. Na graničnim prijelazima iz nadležnosti rada PU, državnu granicu je u prošlom tjednu prešlo ukupno 383 533 putnika i 127 811 vozila.  



Stranica