Protjerani stranci iz zemlje

Slika PU_BP/IMG_1950-policija u selu.jpg

Policijski službenici Policijske postaje Vrpolje su jučer oko 12.05 sati na području općine Velika Kopanica, zatekli dvojicu stranaca kako postavljaju Inox ogradu na jednoj obiteljskoj kući. Daljnjim radom i prekršajnim

Foto: PU brodsko-posavska

Policijski službenici Policijske postaje Vrpolje su jučer oko 12.05 sati na području općine Velika Kopanica, zatekli dvojicu stranaca kako postavljaju Inox ogradu na jednoj obiteljskoj kući. Daljnjim radom i prekršajnim istraživanjem, policija je utvrdila da se radi o 24-godišnjem i 57-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine, koji za ove radove nisu imali adekvatnu dokumentaciju, odnosno odgovarajuće radne dozvole.

Policija je protiv njih podnijela optužne prijedloge, te je danas u Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu proveden skraćeni prekršajni postupak zbog prekršaja iz Zakona o strancima i donesena pravomoćna presuda, kojom je 24-godišnjaku izrečena zaštitna mjera protjerivanja iz Republike Hrvatske na rok od devet mjeseci, a 57-godišnjaku zaštitna mjera protjerivanja iz zemlje u trajanju od tri mjeseca. Uručene su im i zapovijedi o napuštanju Republike Hrvatske u roku od jednog dana.



Stranica